STUDIO Jasmine

_____________________________________


Sugaring    Fransar    Naglar    Lash lift

Att tänka på före du gör dina fransar


Använder du fransserum måste du upphöra att använda detta minst två veckor innan du gör dina fransar.

De flesta serum är oljebaserade & lämnar en fet beläggning på dina fransar som tar ca två veckor att bli av med. All olja & fett försämrar limmets fästförmåga & hållbarhet vilket gör att förlängningen lossnar.


När du kommer till din franstid ska du var fri från smink, även foundation. Tar de mig länge tid att göra rent dina fransar för att det ligger foundation på dem så kommer jag inte hinna sätta lika många fransar. Detta gäller nya set och alla påfyllningar.


Kosttillskott, mediciner, och hormonella förändringar kan påverka miljön på fransarna på det sättet att det göra fransarna naturligt oljigare, detta kan då våverka limmets hållbaret negativt då den fetare ytan gör det svårare för limmet att få fäste i hårfjällen, samt att oljan kan göra så limmet släpper och förlängningsfransen trillar av i förid. Det är inte alltid det blir så, men det är mer vanligt att det gör de, än att det inte gör det. Innan varje behandling rengör jag fransarna grundligt för att få bort allt utifrånkommande fett och smuts för att optimera fästförmågan.


Böj aldrig fransarna innan en behandling, fransar böjda med tång är besvärlit att få maximal fästförmåga på.


Att tänka på efter du gjort dina fransar


De första 24 h ska limmet härda, undvik då träning & långvarig kontakt med vatten så som bad, dusch, & bastu.

De första 48 h bör man undvika kontakt med ånga.


Rena fransar är glada fransar

Förlängningen och ögonomådet skall tvättas 2 ggr daglien med fransschampo, för att främja hållbarheten, vid volym håller motverkar det även att den fluffiga effekten försvinner.

Du får ett schampo och tillhörande rengöringspensel när du gör ditt nya set, därefter finns de att köpa på salongen.


Man engör inte bara för fransförlängningens hållbarhet, utan även för dina ögons hälsa, då det samlas damm och kvalster i de naturliga sebumet från ögonlocken. Igentäppta håsäckar kommer stöta ut din naturliga frans snabbare, resultatet blir en förlängning som glesnar snabbare .


Limmet är känsligt för olja & fett, använd därför oljefria produkter runt dina ögonfransar. Detta inkluderar även foundation och kajal.


Behöver du tillrättalägga fransarna bör du använda din fransborste (den får du av mig efter din behandling). Undvik att röra vid fransar med dina fingrar, fingrarna är aldrig helt fria från fett, detta kan påverka hållbarheten av limmet.


Använd aldrig mascara på din fransförlängning. Mascara, och framförallt borttagning av mascara, förkortar drastiskt förlängningens livslängd. Känner du att du tappar mycket så kommer mascara att förvärra problemet. Upplever du problem så är de bästa att kontakta mig för lite problemlösning.


Drottninggatan 38 A, 441 31 Alingsås

kontakt@studiojasmine.se

© 2021 Studio Jasmine